Ostatnio dodane
- Wyborny makowiec Mariety Mareckiej - Czytaj więcej → . . . . .
- PASZTET GRZYBOWY OD MARTY DYMEK - Czytaj więcej → . . . . .
- MARECKA, DYMEK I OLIVER SPECJALNIE NA ŚWIĘTA DLA WIDZÓW KUCHNI+ - Czytaj więcej → . . . . .
- ZUPA KREM Z DYNI Z NUTĄ POMARAŃCZY - Czytaj więcej → . . . . .
- Terra Madre Slow Food Festival Central Europe - Czytaj więcej → . . . . .
- a`Gusto - kompleksowość, komfort oraz bezpieczeństwo, którego oczekujesz! - Czytaj więcej → . . . . .
- Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika - Czytaj więcej → . . . . .
- Gęsina na św. Marcina - Czytaj więcej → . . . . .
- „Ale Pasztet!”nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski - Czytaj więcej → . . . . .
- Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar! - Czytaj więcej → . . . . .

8 lipca 2015 | przez Katarzyna Wrońska
ZIELONY POCHLEBCA
ZIELONY POCHLEBCA
Autor: Katarzyna Wrońska
Jeśli nie teraz to kiedy?
Właśnie latem młody, świeży , cudnie zielony szpinak cieszy nasze oczy na straganach i targowiskach. Grzechem byłoby przejść obojętnie i nie dać się skusić..
Zapraszam na:
Zielonego pochlebcę – mocno witaminowy koktajl, który ma właściwości wspomagające odchudzanie..
Składniki:
2 szklanki świeżych liści szpinaku
1 dojrzała gruszka, obrana ze skórki, pokrojona na kawałki
15 słodkich zielonych winogron
2 łyżki pokrojonego miąższu awokado
2 łyżeczki soku z limonki
250g kremowego (greckiego) jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do osiągnięcia żądanej konsystencji. Koktajl serwujemy lekko schłodzony w lodówce.