Makowiec
15 grudnia 2015 | przez Smak Doskonały
Wyborny makowiec Mariety Mareckiej

Wyborny makowiec Mariety Mareckiej, pasztet grzybowy od Marty Dymek i pieczona gęś Jamiego Olivera – to tylko niektóre potrawy, które widzowie Kuchni+, autorskiego kanału nc+, zobaczą na antenie stacji w specjalnych przedświątecznych programach.

Już 19 grudnia o 17:00 stacja wyemituje premierę świątecznego odcinka „ABC GOTOWANIA 5”. Marieta Marecka specjalnie z tej okazji przygotuje trzy dania, w tym makowiec, pulpety rybne faszerowane oliwkami kalifornijskimi w galarecie oraz bitki wołowe ze śliwkami kalifornijskimi w winie.

Dzień później, 20 grudnia o 21:30, autorka znanego bloga Jadłonomia w swojej serii „Zielona rewolucja Marty Dymek” zaprezentuje wegańskie wersje popularnych świątecznych dań. Dzięki temu widzowie poznają m.in. bigos jabłkowy czy pasztet grzybowy. Jest to wyjątkowa propozycja dla osób szukających zdrowszej alternatywy dla bożonarodzeniowych potraw.

Na antenie Kuchni+, tradycyjnie już przed świętami, pojawi się specjalna odsłona programów z udziałem znanego Brytyjczyka Jamiego Olivera. 14 grudnia o 21:05 stacja zaprezentuje „Wystrzałowe święta Jamiego”, jedną z premier miesiąca. W programie między innymi przepisy na pieczoną gęś i panettone, słodki przysmak z Mediolanu. Widzowie będą mogli przypomnieć sobie także „Jamie Oliver: Najpiękniejszy jest koniec roku”, w którym szef kuchni pokaże, w jaki sposób w kuchni należycie celebrować okres między Bożym Narodzeniem a Nowy Rokiem.

Wśród pozostałych świątecznych propozycji znajdzie się także seria „Dwanaście drinków na Boże Narodzenie” (22 grudnia, 22:05), w której dla odmiany poruszony zostanie temat nie jedzenia, a picia.

Smak Doskonały

Smak Doskonały jest wirtualnym domem, jest tu kuchnia, ogród z warzywami i ludzie… Od tej chwili życie tego domu toczy się dla Was drodzy internauci. Będziemy dla Was gotować i opowiadać o jedzeniu, winie ,piwie, o ludziach, którzy te cudowności tworzą. Odwiedzimy ich by zajrzeć przez dziurkę od klucza i podpatrzeć jak powstają arcydzieła. Zabierzemy Was w kulinarną podróż, która nigdy się nie kończy, bo o sztuce można mówić i pisać bez końca.

Napisz komentarz

— wymagane *

— wymagane *