SONY DSC
28 września 2014 | przez Katarzyna Galczak-Ślęzak
Pierogi z nutą grzybową zdobywcą złota i Pucharu Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego !!!
Pierogi z nutą grzybową zdobywcą złota i Pucharu Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego !!!

z dumą i przjemnością mogę się podzielić z Państwem inforamcją, że nasza redaktorka Kasia Galczak- Ślęzak, spisująca dzielnie kulinarne dziedzictwo kultury Mazur, zdobyła pierwsze miejsce w konkursie kulinarnym podczasRegionalnyego Festiwalu Runa Leśnego w Piszu. Pani Kasia wymysliła swój autorski przepis na pierogi a pomagały jej koleżanki Justyna Kuligowska i Katarzyna Czaplicka. W sumie prosty na pierwszy rzut oka przepis na pierogi, okazał się zwycięski. Dziewczyny wygrałyśmy przepiękny :) puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego :)

Przepis znajdziecie już na stronie smakdoskonaly.pl:

Gratulujemy zwycięstwa i cieszymy się z Wami :)

p1000108-picture540b526a95873

 

10509603_434681440004451_5286970980517451859_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SONY DSC

Katarzyna Galczak-Ślęzak

Przede wszystkim mama i żona. Absolwentka ochrony środowiska , prywatnie twórca unikatowych koszulek dla krewnych i znajomych. Domowy wytwórca ciast i tortów, z których największym do tej pory wyzwaniem był ten w kształcie fiata 125 p, na 4 urodziny starszej córki (taka zachcianka). Miłośniczka kuchni w ogóle, a w szczególe sielskiej kuchni Mazur. Marzenie – wieczory z dobrym jedzeniem, w dobrym towarzystwie, w nowym/starym mazurskim domu (do spełnienia już niedługo :) ) - See more at: http://smakdoskonaly.pl/nasz-zespol/#sthash.3iPcproO.dpuf

Napisz komentarz

— wymagane *

— wymagane *