Nasz Zespół

Izabela Sikorska-Garbień

kwestiasmaku

Redaktor naczelna Smaku Doskonałego, dziennikarka, scenarzystka i reżyser. Pomysłodawczyni oraz dobry duch tego miejsca. 2 x K czyli kuchnia i konie – to jej największe życiowe pasje, którym poświęca się od lat.

Karolina Stawska-Cielecka

karolinastawska

Stuprocentowa kobieta, wspaniała matka i żona. Ostatnie 6 lat swojego życia poświęciła dzieciom. Teraz, kiedy podrosły może wreszcie oddać się swoim pasjom: dziennikarstwu i gotowaniu. Obdarzona wrodzoną wrażliwością i poczuciem piękna wyczuwa wszystkie smaki i zapachy, również smak życia…

Agnieszka Hajbura-Michałowska

AgnieszkaHajbura

Agnieszka Hajbura-Michałowska, impresariat imprez kulinarnych na Dolnym Śląsku. Ceniony szkoleniowiec, promatorka lokalnej branży gastronomicznej, szefów kuchni i kucharzy. Dziennikarz kulinarny związany z kilkoma redakcjami. Miłośniczka dobrej kuchni, wina i przede wszystkim wspaniałej kawy, o której może opowiadać godzinami. Wiceprezes stowarzyszenia Adgustum – Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej i Dolnośląskiej Akademii Tradycji i Smaku.

Robert Chmielewski

Robert Chmielewski

Redaktor Działu Karafka, sommelier, kucharz i dziennikarz. Wybitny smakosz i znawca wina. Barwna postać. Wspaniały gawędziarz. Perfekcyjnie dobiera wino do potraw oraz komponuje dania tak, by idealnie pasowały do konkretnego gatunku wina.

Katarzyna Wrońska

Kasia

Dziennikarka, Redaktor Cukierenki
Hedonistka i smakoszka. Blogerka – autorka serwisu kulinarnego. Z wykształcenia mgr ekonomii, z zamiłowania kucharka o zapędach dziennikarskich. Ciekawska i dociekliwa. Uzależniona od słodyczy. Kolekcjonuje przepisy oraz literaturę kulinarną.

Katarzyna Galczak-Ślęzak

DSC01590

Przede wszystkim mama i żona. Absolwentka ochrony środowiska , prywatnie twórca unikatowych koszulek dla krewnych i znajomych.  Domowy wytwórca ciast i tortów, z których największym do tej pory wyzwaniem  był ten w kształcie fiata 125 p, na 4 urodziny starszej córki (taka zachcianka). Miłośniczka kuchni w ogóle, a w szczególe sielskiej kuchni Mazur.  Marzenie – wieczory z dobrym jedzeniem, w dobrym towarzystwie, w nowym/starym mazurskim domu (do spełnienia już niedługo :) ).

Izabela Longosz

DSC_0001

Niepoprawna optymistka,samouk.Pasję do gotowania odziedziczyła po mamie. Przygotowanie potraw,smakowanie,jedzenie oraz dzielenie się nimi z najbliższymi sprawia jej ogromną satysfakcję. Gotowaniu poświęca 100% swojej uwagi. Liczy się dla niej najdrobniejszy szczegół.

Małgorzata Górnik

jpg

Dziennikarka i researcherka Smaku Doskonałego, dziennikarka telewizyjna i prasowa z bardzo dużym doświadczeniem. Nic co ludzkie nie jest jej obce. Z wielką wprawą przelewa na papier historie zwykłe i niezwykle, radości i dramaty. Zawsze uśmiechnięta i chętna do pomocy. Dopiero zaczyna swoją przygodę z gotowaniem.

Ariel Volanowski

ariel.podróznik

Podróżnik i dziennikarz. Kocha jeść. Uwielbia gotować. Nieustraszony tropiciel egzotycznych smaków przemierza świat wzdłuż i wszerz, a do każdego nowego miejsca wślizguje się kuchennymi drzwiami.

Joanna Wilk

Dziennikarka i researcherka, od lat związana z telewizją. Wulkan pozytywnej energii, dla której nie ma rzeczy niemożliwych! Miłośniczka zdrowego odżywiania, lubująca się w spontanicznych eksperymentach kulinarnych. Zarówno w życiu jak i w kuchni kieruje się zasadą : dobra przyprawa to podstawa! A to sprawia, że kosztując jej potraw, odkrywamy kęs po kęsie, jak idealnie odzwierciedlają one zawsze barwną i zdrowo popieprzoną osobowość! :)

Andrzej „Kisiel” Kisielewicz

Kisiel

Filmowiec i montażysta amator, który z każdego materiału zrobi fascynujący dwuminutowy klip. Inne jego pasje to konie, squash, nurkowanie i… dobre jedzenie. Podróże pozwoliły mu skosztować autentycznej kuchni ze stu zakątków świata, którą od czasu do czasu, z różnym rezultatem stara się odtworzyć w swojej. http://www.youtube.com/tamanduak

Marco Tysiak

Marco Tysiak

Programista Smaku Doskonałego. Cierpliwy do granic wytrzymałości, nieoceniony człowiek–orkiestra. Strony www nie mają przed nim żadnych tajemnic. Nie dość, że zaprojektuje, to jeszcze wdroży i zoptymalizuje. Wszystkie strony tańczą tak, jak on im zagra.

Małgorzata Rakowska

małgorzatar

Fotograf Smaku Doskonałego. Uwiecznia rzeczywistość odkąd sięga pamięcią. Należy do grona szczęśliwców, dla których pasja stała się sposobem na życie. Podziwiając mistrzów fotografii takich jak: Helmut Newton, Erwin Olaf czy Irwing Penn stara się znaleźć własną ścieżkę w świecie, gdzie podobno każde zdjęcie już zostało zrobione.

Artur Rusztowicz

artur.r

 

Nie boi się eksperymentować z formą i feerią środków wyrazu. Jego zdjęcia są nieuczesane, nieobliczalne, zakręcone, nieśmiałe i pewne siebie. To również twórca krótkich filmów, autor tekstów i brzęczygrajek. Studiował we Wrocławskiej Szkole Fotograficznej AFA.