• Cukierenka
    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić biszkopt 5... Opublikowano 8 października 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez... Opublikowano 10 lipca 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i... Opublikowano 7 maja 2015

  • Kuchnia Włoska

    Cytrynowy kurczak w rozmarynie.

    tekst: Izabela Sikorska-Garbień

    zdjęcia: Kamil Tułpatowicz

    Opublikowano 26 sierpnia 2014

    Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!

    autor: Grzegorz Cielecki

    Opublikowano 11 lutego 2014

    OSSO BUCCO

    CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.

    Opublikowano 29 października 2013

  • Kuchnia Świata

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję... Opublikowano 26 listopada 2015

    Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika

    Listopad w... Opublikowano 11 listopada 2015

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya... Opublikowano 29 października 2015

  • featured

    „Ale Pasztet!”nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski

    24 października 2015 roku w samym sercu Borów Dolnośląskich mieliśmy okazję już po raz piąty jubileuszowy

    Październik 29th | by Agnieszka Hajbura-Michałowska

    featured

    Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar!

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya Lannistera.

    Październik 29th | by Agnieszka Hajbura-Michałowska

    featured

    Kawa na kółkach

    Moda na food trucki opanowała miasto. Burgery, zapiekanki, frytki, a nawet papryczki chili w czekoladzie

    Czerwiec 11th | by Agnieszka Hajbura-Michałowska

    featured

    Pijmy wino, na zdrowie

    Pijmy wino, na zdrowie autor: Sylwester Szymczak Od początku istnienia wino pomagało ludzkości w przetrwaniu. Kilka tysięcy

    Maj 12th | by Smak Doskonały

    featured

    KLUCZ DO NIEBA BRAM

    KLUCZ DO NIEBA BRAM "Korkociąg miej zawsze przy sobie, a już wino się znajdzie" /przysłowie francuskie/   Jeszcze

    Styczeń 18th | by Smak Doskonały

    featured

    Ambasadorzy marki Dolina Baryczy

    Ambasadorzy marki Dolina Baryczy. Miło nam poinformować że Barbara Jakimowicz-Klein autorka licznych książek kulinarnych  i dziennikarka

    Grudzień 4th | by Agnieszka Hajbura-Michałowska

    featured

    Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego

    Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Dolny Śląsk aktywnie uczestniczy w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego od

    Listopad 6th | by Agnieszka Hajbura-Michałowska

    featured

    NATURA FOOD 2014 & smakdoskonaly.pl - OPEN !!!

    NATURA FOOD  2014 & smakdoskonaly.pl  - OPEN !!! Smak doskonały zaprasza do strefy Food Truck Culinary

    Październik 2nd | by Smak Doskonały

    24 października 2015 roku w samym sercu Borów Dolnośląskich mieliśmy okazję już po...

    29 października 2015 | przez 

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i...

    29 października 2015 | przez 

    Moda na food trucki opanowała miasto. Burgery, zapiekanki, frytki, a nawet papryczki chili...

    11 czerwca 2015 | przez 

    Pijmy wino, na zdrowie autor: Sylwester Szymczak Od początku...

    12 maja 2015 | przez 

    KLUCZ DO NIEBA BRAM "Korkociąg miej zawsze przy...

    18 stycznia 2015 | przez 

    Ambasadorzy marki Dolina Baryczy. Miło nam poinformować że...

    4 grudnia 2014 | przez 

    Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Dolny Śląsk aktywnie uczestniczy w...

    6 listopada 2014 | przez 

    NATURA FOOD  2014 &

    2 października 2014 | przez 

    Jak ugryźć drinka? Autor:  Anastazja Naumenko Często słyszymy o kulinarnych eksperymentach...

    1 października 2014 | przez 

    Pierogi z nutą grzybową zdobywcą złota i Pucharu Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego !!!

    28 września 2014 | przez