• Cukierenka
    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić biszkopt 5... Opublikowano 8 października 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez... Opublikowano 10 lipca 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i... Opublikowano 7 maja 2015

  • Kuchnia Włoska

    Cytrynowy kurczak w rozmarynie.

    tekst: Izabela Sikorska-Garbień

    zdjęcia: Kamil Tułpatowicz

    Opublikowano 26 sierpnia 2014

    Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!

    autor: Grzegorz Cielecki

    Opublikowano 11 lutego 2014

    OSSO BUCCO

    CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.

    Opublikowano 29 października 2013

  • Kuchnia Świata

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję... Opublikowano 26 listopada 2015

    Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika

    Listopad w... Opublikowano 11 listopada 2015

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya... Opublikowano 29 października 2015

  • featured

    BABKA UCIERANA WIELKANOCNA

    receptura: Izabela Sikorska-Garbień No jakże by było! Święta Wielkanocne bez babki ? Prosta do zrobienia, przybierze

    Kwiecień 18th | by Izabela Sikorska-Garbień

    featured

    SZYNKA PEKLOWANA

    SZYNKA PEKLOWANA receptura: Izabela Sikorska-Garbień W bardzo prosty sposób można zrobić w domu wyśmienitą, świąteczną wędlinę. W

    Kwiecień 12th | by Izabela Sikorska-Garbień

    featured

    ŻUR POLSKI

    ŹUR POLSKI I ZAKWAS NA ŻUR. receptura: Izabela Sikorska -Garbień ŻUR POLSKI Składniki: 1 kg mięsnych kości wieprzowych ok. 0,5

    Kwiecień 7th | by Izabela Sikorska-Garbień

    featured

    ZAKWAS NA ŻUR

    ŹUR POLSKI I ZAKWAS NA ŻUR. receptura: Izabela Sikorska -Garbień   Zakwas na żur   Szklanka dobrej, żytniej mąki, trzy

    Kwiecień 7th | by Izabela Sikorska-Garbień

    featured

    Pasztet nie tylko wielkanocny

    Pasztet nie tylko wielkanocny. receptura: Izabela Sikorska-Garbień W mojej rodzinie owiany tradycją, przekazywany przepis z pokolenia na

    Marzec 20th | by Izabela Sikorska-Garbień

    receptura: Izabela Sikorska-Garbień No jakże by było! Święta Wielkanocne bez babki ?...

    18 kwietnia 2014 | przez 

    SZYNKA PEKLOWANA receptura: Izabela Sikorska-Garbień W bardzo prosty sposób...

    12 kwietnia 2014 | przez 

    ŹUR POLSKI I ZAKWAS NA ŻUR. receptura: Izabela Sikorska -Garbień ŻUR POLSKI

    7 kwietnia 2014 | przez 

    ŹUR POLSKI I ZAKWAS NA ŻUR. receptura: Izabela Sikorska -Garbień   Zakwas na żur   Szklanka dobrej, żytniej mąki, trzy...

    7 kwietnia 2014 | przez 

    Pasztet nie tylko wielkanocny. receptura: Izabela Sikorska-Garbień W mojej rodzinie owiany tradycją, przekazywany przepis z pokolenia na...

    20 marca 2014 | przez