• Cukierenka
    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić biszkopt 5... Opublikowano 8 października 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez... Opublikowano 10 lipca 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i... Opublikowano 7 maja 2015

  • Kuchnia Włoska

    Cytrynowy kurczak w rozmarynie.

    tekst: Izabela Sikorska-Garbień

    zdjęcia: Kamil Tułpatowicz

    Opublikowano 26 sierpnia 2014

    Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!

    autor: Grzegorz Cielecki

    Opublikowano 11 lutego 2014

    OSSO BUCCO

    CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.

    Opublikowano 29 października 2013

  • Kuchnia Świata

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję... Opublikowano 26 listopada 2015

    Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika

    Listopad w... Opublikowano 11 listopada 2015

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya... Opublikowano 29 października 2015

  • featured

    Korzenne święta

    Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem

    Grudzień 11th | by Katarzyna Galczak-Ślęzak

    featured

    Jesień - Czas na śliwki

    Jesień - Czas na śliwki   W okresie jesienno-zimowym, w deserowym świecie Mazur na stołach królowały ciasta

    Październik 16th | by Katarzyna Galczak-Ślęzak

    featured

    SEZON NA DYNIE W PEŁNI CZYLI DYNIOWA REWELACJA BEZ PASTERYZACJI

    SEZON NA DYNIE W PEŁNI CZYLI DYNIOWA REWELACJA BEZ PASTERYZACJI Nie sposób ukazać na zdjęciach jak niezwykle smakuje

    Październik 9th | by Izabela Longosz

    featured

    Pierogi z nutą grzybową

    Autorski przepis wymyślony w związku z „VI Regionalnym Festiwalem Runa Leśnego w Piszu”. Zgłosiłyśmy się

    Wrzesień 25th | by Katarzyna Galczak-Ślęzak

    featured

    ZUPA GULASZOWA Z PŁUCEK CIELĘCYCH NA KWAŚNO

    SKŁADNIKI Płucka cielęce 2 nie za duże marchewki 3 cebulki pół kostki masła śmietana o,5 l odrobinkę mąki liść laurowy ziele angielskie sól pieprz

    Wrzesień 2nd | by Izabela Longosz

    featured

    PROZIAKI

    PROZIAKI-( prołzaki, fajczarze, placki na sodzie) to pieczywo zwane tak na całym Podkarpaciu. Nazwę wzieło

    Sierpień 22nd | by Izabela Longosz

    featured

    Podkarpackie potrawy regionalne

    HRECZANKI  Hreczanki to tradycyjne podkarpackie danie kuchni kresowej, przygotowuje się je prawie tak samo jak kotlety

    Sierpień 18th | by Izabela Longosz

    featured

    Nalewek czas

    Nalewek czas! Na Mazurach znane były  (i przyrządzane) liczne rodzaje nalewek, likierów i wódek smakowych. Wśród

    Sierpień 11th | by Katarzyna Galczak-Ślęzak

    Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem...

    11 grudnia 2014 | przez 

    Jesień - Czas na śliwki   W okresie jesienno-zimowym, w deserowym...

    16 października 2014 | przez 

    SEZON NA DYNIE W PEŁNI CZYLI

    9 października 2014 | przez 

    Autorski przepis wymyślony w związku z „VI Regionalnym Festiwalem Runa Leśnego w Piszu”....

    25 września 2014 | przez 

    SKŁADNIKI Płucka cielęce 2 nie za duże marchewki 3 cebulki pół kostki masła śmietana o,5 l odrobinkę mąki liść laurowy ziele...

    2 września 2014 | przez 

    PROZIAKI-( prołzaki, fajczarze, placki na sodzie) to pieczywo zwane tak na całym Podkarpaciu....

    22 sierpnia 2014 | przez 

    HRECZANKI  Hreczanki to tradycyjne podkarpackie danie kuchni kresowej, przygotowuje się je prawie...

    18 sierpnia 2014 | przez 

    Nalewek czas! Na Mazurach znane były  (i przyrządzane) liczne rodzaje nalewek, likierów...

    11 sierpnia 2014 | przez 

    TRAPERSKA PRZYGODA   Plaża, plamy i all inclusive brzmi jak nudy? Spa...

    4 sierpnia 2014 | przez 

    Plince z pomoćką Przygotowując dybdzalki wspominałam o prostocie kuchni mazurskiej, jej silnym...

    28 lipca 2014 | przez