• Cukierenka
    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić biszkopt 5... Opublikowano 8 października 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez... Opublikowano 10 lipca 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i... Opublikowano 7 maja 2015

  • Kuchnia Włoska

    Cytrynowy kurczak w rozmarynie.

    tekst: Izabela Sikorska-Garbień

    zdjęcia: Kamil Tułpatowicz

    Opublikowano 26 sierpnia 2014

    Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!

    autor: Grzegorz Cielecki

    Opublikowano 11 lutego 2014

    OSSO BUCCO

    CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.

    Opublikowano 29 października 2013

  • Kuchnia Świata

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję... Opublikowano 26 listopada 2015

    Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika

    Listopad w... Opublikowano 11 listopada 2015

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya... Opublikowano 29 października 2015

  • featured

    ZUPA KREM Z DYNI Z NUTĄ POMARAŃCZY

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję na

    Listopad 26th | by Izabela Sikorska-Garbień

    featured

    FOIE GRAS NA MUSIE MARCHEWKOWYM

    FOIE GRAS NA MUSIE MARCHEWKOWYM PRODUKTY: - 200g marchewki - 75g pietruszki - łyżka masła - łyżka cukru - sól i

    Sierpień 22nd | by Kamil Tułpatowicz

    featured

    FOIE GRAS Z CONFIT I CZERESNIAMI

    FOIE GRAS Z CONFIT I CZERESNIAMI. receptura i zdjęcia: Kamil Tułpatowicz PRODUKTY: - 300g czereśni lub wiśni - 200g

    Sierpień 22nd | by Kamil Tułpatowicz

    featured

    T-bone z sosem baernaise - poleca Szef A. Chrząstowski

    T-bone z sosem baernaise - poleca Szef A. Chrząstowski receptura: Adam Chrząstowski   POTRZEBUJEMY: 4 steki T-bone sezonowane na

    Czerwiec 25th | by Smak Doskonały

    featured

    Kremowa zupa z pora

    Kremowa zupa z pora receptura: Izabela Sikorska-Garbień stopień trudności: łatwe czas przygotowania: 45 minut To wyjątkowo smaczna i elegancka

    Marzec 8th | by Izabela Sikorska-Garbień

    featured

    Coq au vin

    Banalne danie, bosko-niebanalnie smakujące Składniki: obróbka termiczna duży kurczak - 1.5 h kura - 2 h kogut- 2.5 h wino czerwone

    Październik 29th | by Smak Doskonały

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku...

    26 listopada 2015 | przez 

    FOIE GRAS NA MUSIE MARCHEWKOWYM PRODUKTY: - 200g marchewki - 75g pietruszki - łyżka masła - łyżka cukru -...

    22 sierpnia 2014 | przez 

    FOIE GRAS Z CONFIT I CZERESNIAMI. receptura i zdjęcia: Kamil Tułpatowicz PRODUKTY: - 300g czereśni lub wiśni - 200g...

    22 sierpnia 2014 | przez 

    T-bone z sosem baernaise - poleca Szef A. Chrząstowski receptura: Adam Chrząstowski

    25 czerwca 2014 | przez 

    Kremowa zupa z pora receptura: Izabela Sikorska-Garbień stopień trudności: łatwe

    8 marca 2014 | przez 

    Banalne danie, bosko-niebanalnie smakujące Składniki: obróbka termiczna duży kurczak -...

    29 października 2013 | przez