- Wyborny makowiec Mariety Mareckiej - Czytaj więcej → . . . . .
- PASZTET GRZYBOWY OD MARTY DYMEK - Czytaj więcej → . . . . .
- MARECKA, DYMEK I OLIVER SPECJALNIE NA ŚWIĘTA DLA WIDZÓW KUCHNI+ - Czytaj więcej → . . . . .
- ZUPA KREM Z DYNI Z NUTĄ POMARAŃCZY - Czytaj więcej → . . . . .
- Terra Madre Slow Food Festival Central Europe - Czytaj więcej → . . . . .
- a`Gusto - kompleksowość, komfort oraz bezpieczeństwo, którego oczekujesz! - Czytaj więcej → . . . . .
- Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika - Czytaj więcej → . . . . .
- Gęsina na św. Marcina - Czytaj więcej → . . . . .
- „Ale Pasztet!”nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski - Czytaj więcej → . . . . .
- Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar! - Czytaj więcej → . . . . .
Autor: Katarzyna Wrońska
A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez...
Autor: Katarzyna Wrońska
Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i...
Cytrynowy kurczak w rozmarynie.
tekst: Izabela Sikorska-Garbień
zdjęcia: Kamil Tułpatowicz
Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!
autor: Grzegorz Cielecki
Opublikowano 11 lutego 2014
OSSO BUCCO
CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.
Opublikowano 29 października 2013
Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję...
Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika
Listopad w...
Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya...
Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia...
KARP PO ŻYDOWSKU przepis serwuje: Izabela Sikorska-Garbień zdjęcia: Artur Rusztowicz To oryginalny przepis z kuchni polskich Żydów. Trochę...
Kruchuteńkie , mocno maślane ciasteczka. Są tak delikatne, że niemal rozpływają się w...
Moda na wypieki bezglutenowe lub przynajmniej glutenu ograniczanie nie ominęła tradycyjnych potraw świątecznych....
Wspaniały, rubinowy, pachnący lasem... Barszcz czerwony to prawdziwy król pośród zup w...
Karp wigilijny według Frau Simone. Takiego karpia w życiu nie jadłem. Pierwszy...
Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem...
Boże Narodzenie tuż, tuż. To dobra pora, by zrobić zakwas na barszcz wigilijny. To proste...
Mój grudzień obłędnie pachnie choinką i korzennymi przyprawami. Wszechobecny aromat ani przez chwilę...