• Cukierenka
    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić biszkopt 5... Opublikowano 8 października 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez... Opublikowano 10 lipca 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i... Opublikowano 7 maja 2015

  • Kuchnia Włoska

    Cytrynowy kurczak w rozmarynie.

    tekst: Izabela Sikorska-Garbień

    zdjęcia: Kamil Tułpatowicz

    Opublikowano 26 sierpnia 2014

    Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!

    autor: Grzegorz Cielecki

    Opublikowano 11 lutego 2014

    OSSO BUCCO

    CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.

    Opublikowano 29 października 2013

  • Kuchnia Świata

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję... Opublikowano 26 listopada 2015

    Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika

    Listopad w... Opublikowano 11 listopada 2015

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya... Opublikowano 29 października 2015

  • featured

    Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia bałtyckiego.

    Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia bałtyckiego. autor: Grzegorz

    Grudzień 24th | by Grzegorz Cielecki

    featured

    KARP PO ŻYDOWSKU

    KARP PO ŻYDOWSKU przepis serwuje: Izabela Sikorska-Garbień zdjęcia: Artur Rusztowicz To oryginalny przepis z kuchni polskich Żydów. Trochę

    Grudzień 24th | by Izabela Sikorska-Garbień

    featured

    Łosoś z pieca, w ziołowej omaście

    Łosoś z pieca, w ziołowej omaście Z każdym rokiem, z myślą o kolacji wigilijnej, coraz śmielej

    Grudzień 20th | by Katarzyna Wrońska

    featured

    MAŚLANE CIASTECZKA CYTRYNOWE Z KORZENNĄ NUTĄ

    Kruchuteńkie , mocno maślane ciasteczka. Są tak delikatne, że niemal rozpływają się w ustach. Nuta

    Grudzień 19th | by Katarzyna Wrońska

    featured

    Pierniczki gryczane z migdałami

    Moda na wypieki bezglutenowe lub przynajmniej  glutenu ograniczanie nie ominęła tradycyjnych potraw świątecznych. Zapraszam więc

    Grudzień 19th | by Katarzyna Wrońska

    featured

    Barszcz czerwony, wigilijny, postny

    Wspaniały, rubinowy, pachnący lasem... Barszcz czerwony to prawdziwy król pośród zup w staropolskiej kuchni. Najstarszy zachowany

    Grudzień 19th | by Smak Doskonały

    featured

    Karp wigilijny według Frau Simone

    Karp wigilijny według Frau Simone. Takiego karpia w życiu nie jadłem. Pierwszy raz miałem okazję spróbować

    Grudzień 12th | by Grzegorz Cielecki

    featured

    Korzenne święta

    Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem

    Grudzień 11th | by Katarzyna Galczak-Ślęzak

    Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia...

    24 grudnia 2014 | przez 

    KARP PO ŻYDOWSKU przepis serwuje: Izabela Sikorska-Garbień zdjęcia: Artur Rusztowicz To oryginalny przepis z kuchni polskich Żydów. Trochę...

    24 grudnia 2014 | przez 

    Łosoś z pieca, w ziołowej omaście Z każdym rokiem, z...

    20 grudnia 2014 | przez 

    Kruchuteńkie , mocno maślane ciasteczka. Są tak delikatne, że niemal rozpływają się w...

    19 grudnia 2014 | przez 

    Moda na wypieki bezglutenowe lub przynajmniej  glutenu ograniczanie nie ominęła tradycyjnych potraw świątecznych....

    19 grudnia 2014 | przez 

    Wspaniały, rubinowy, pachnący lasem... Barszcz czerwony to prawdziwy król pośród zup w...

    19 grudnia 2014 | przez 

    Karp wigilijny według Frau Simone. Takiego karpia w życiu nie jadłem. Pierwszy...

    12 grudnia 2014 | przez 

    Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem...

    11 grudnia 2014 | przez 

    Boże Narodzenie tuż, tuż. To dobra pora, by zrobić zakwas na barszcz wigilijny. To proste...

    11 grudnia 2014 | przez 

    Mój grudzień obłędnie pachnie choinką i korzennymi przyprawami. Wszechobecny aromat ani przez chwilę...

    18 grudnia 2013 | przez