- Wyborny makowiec Mariety Mareckiej - Czytaj więcej → . . . . .
- PASZTET GRZYBOWY OD MARTY DYMEK - Czytaj więcej → . . . . .
- MARECKA, DYMEK I OLIVER SPECJALNIE NA ŚWIĘTA DLA WIDZÓW KUCHNI+ - Czytaj więcej → . . . . .
- ZUPA KREM Z DYNI Z NUTĄ POMARAŃCZY - Czytaj więcej → . . . . .
- Terra Madre Slow Food Festival Central Europe - Czytaj więcej → . . . . .
- a`Gusto - kompleksowość, komfort oraz bezpieczeństwo, którego oczekujesz! - Czytaj więcej → . . . . .
- Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika - Czytaj więcej → . . . . .
- Gęsina na św. Marcina - Czytaj więcej → . . . . .
- „Ale Pasztet!”nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski - Czytaj więcej → . . . . .
- Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar! - Czytaj więcej → . . . . .
Autor: Katarzyna Wrońska
A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez...
Autor: Katarzyna Wrońska
Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i...
Cytrynowy kurczak w rozmarynie.
tekst: Izabela Sikorska-Garbień
zdjęcia: Kamil Tułpatowicz
Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!
autor: Grzegorz Cielecki
Opublikowano 11 lutego 2014
OSSO BUCCO
CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.
Opublikowano 29 października 2013
Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję...
Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika
Listopad w...
Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya...
Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić...
Autor: Katarzyna Wrońska A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji...
Autor: Katarzyna Wrońska Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy...
Kruchuteńkie , mocno maślane ciasteczka. Są tak delikatne, że niemal rozpływają się w...
Moda na wypieki bezglutenowe lub przynajmniej glutenu ograniczanie nie ominęła tradycyjnych potraw świątecznych....
Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem...
Autor: Katarzyna Wrońska Czereśnie najlepiej smakują na surowo, jest jednak...
Autor: Katarzyna Wrońska Lody zawdzięczamy ponoć cesarzowi Neronowi, który rozkazał swoim ludziom...
Autor: Katarzyna Wrońska Żaden szanujący się sezon truskawkowy, nie może obejść się...
Przełom maja i czerwca to jest jej czas. Właśnie wtedy krzewy gęsto okrywają...