• Cukierenka
    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić biszkopt 5... Opublikowano 8 października 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez... Opublikowano 10 lipca 2015

    Autor: Katarzyna Wrońska

    Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i... Opublikowano 7 maja 2015

  • Kuchnia Włoska

    Cytrynowy kurczak w rozmarynie.

    tekst: Izabela Sikorska-Garbień

    zdjęcia: Kamil Tułpatowicz

    Opublikowano 26 sierpnia 2014

    Biała ryba w pomidorach - danie w 20 minut!

    autor: Grzegorz Cielecki

    Opublikowano 11 lutego 2014

    OSSO BUCCO

    CZYLI PLASTRY GICZY CIELĘCEJ W BIAŁYM WINIE I W WARZYWACH.

    Opublikowano 29 października 2013

  • Kuchnia Świata

    Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić prostą i efektowną w smaku propozycję... Opublikowano 26 listopada 2015

    Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika

    Listopad w... Opublikowano 11 listopada 2015

    Wegetariański czy mięsny? Pojawiał się na stołach Jana II Sobieskiego, Juliusza Cezara i Joffreya... Opublikowano 29 października 2015

  • featured

    JAGODY NA BITEJ ŚMIETANIE

    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić

    Październik 8th | by Izabela Longosz

    featured

    Domowe Ciasto Drożdżowe z Jagodami

    Autor: Katarzyna Wrońska A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji bez pachnącego latem, domowego

    Lipiec 10th | by Katarzyna Wrońska

    featured

    SZARLOTKA Z RABARBAREM

    Autor: Katarzyna Wrońska Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy i bardzo sezonowy -

    Maj 7th | by Katarzyna Wrońska

    featured

    MAŚLANE CIASTECZKA CYTRYNOWE Z KORZENNĄ NUTĄ

    Kruchuteńkie , mocno maślane ciasteczka. Są tak delikatne, że niemal rozpływają się w ustach. Nuta

    Grudzień 19th | by Katarzyna Wrońska

    featured

    Pierniczki gryczane z migdałami

    Moda na wypieki bezglutenowe lub przynajmniej  glutenu ograniczanie nie ominęła tradycyjnych potraw świątecznych. Zapraszam więc

    Grudzień 19th | by Katarzyna Wrońska

    featured

    Korzenne święta

    Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem

    Grudzień 11th | by Katarzyna Galczak-Ślęzak

    featured

    CLAFOUTIS Z CZEREŚNIAMI

    Autor: Katarzyna Wrońska Czereśnie najlepiej smakują na surowo, jest jednak pewien wyjątek – clafoutis. To popularny

    Lipiec 22nd | by Katarzyna Wrońska

    featured

    LODY TIRAMISU

    Autor: Katarzyna Wrońska Lody zawdzięczamy ponoć cesarzowi Neronowi, który rozkazał swoim ludziom przynieść śnieg ze szczytów

    Lipiec 8th | by Katarzyna Wrońska

    Składniki 500g jagód 1l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru sok z połówki cytryny 1 garaletka 1 paczka biszkoptów Można zrobić...

    8 października 2015 | przez 

    Autor: Katarzyna Wrońska A skoro lipiec, to wiadomo…jagody! Nie wyobrażam sobie wakacji...

    10 lipca 2015 | przez 

    Autor: Katarzyna Wrońska Jest rabarbar, jest wiosna! Cierpki, jędrny, bogaty w witaminy...

    7 maja 2015 | przez 

    Kruchuteńkie , mocno maślane ciasteczka. Są tak delikatne, że niemal rozpływają się w...

    19 grudnia 2014 | przez 

    Moda na wypieki bezglutenowe lub przynajmniej  glutenu ograniczanie nie ominęła tradycyjnych potraw świątecznych....

    19 grudnia 2014 | przez 

    Korzenne święta Niedługo święta. Mi osobiście święta kojarzą się z zapachem piernika, cynamonu, czy z aromatem...

    11 grudnia 2014 | przez 

    Autor: Katarzyna Wrońska Czereśnie najlepiej smakują na surowo, jest jednak...

    22 lipca 2014 | przez 

    Autor: Katarzyna Wrońska Lody zawdzięczamy ponoć cesarzowi Neronowi, który rozkazał swoim ludziom...

    8 lipca 2014 | przez 

    Autor: Katarzyna Wrońska Żaden szanujący się sezon truskawkowy, nie może obejść się...

    23 czerwca 2014 | przez 

    Przełom maja i czerwca to jest jej czas. Właśnie wtedy krzewy gęsto okrywają...

    2 czerwca 2014 | przez