kulinarnyfest
14 stycznia 2014 | przez Izabela Sikorska-Garbień
„Culinarny Fest” w Poznaniu już w lutym

Culinary Fest to święto kuchni, oparte na międzynarodowej formule Restaurant Week, które będzie się odbywało w Poznaniu czterokrotnie w ciągu roku. Każda edycja CF zostanie opatrzona tematem przewodnimi. Narzuca on charakter menu danej edycji.

Ideą CF jest wymiana doświadczeń oraz odkrywanie nowych smaków i lokali na mapie Poznania. Festiwal pozwala doświadczyć kreatywności restauratorów, szefów kuchni, baristów i cukierników.

Menu zgłoszone do konkursu podlega ocenom publiczności biorącej udział w CF oraz tajnego jury, złożonego z profesjonalistów. Każda edycja kończy się ogłoszeniem zwycięzców, wybranych przez publiczność oraz jury. Wydarzenie zostało podzielone na dwie sekcje: Menu restauracyjne oraz Menu kawiarniane. Pierwsza sekcja opiera się o menu zawierające danie główne i zupę, sekcja druga skupi się na specjalnie skomponowanej kawie lub herbacie oraz deserze.

Festiwalowe menu podlega ocenom uczestników oraz tajnego jury. Zostaną zatem przyznane po dwie nagrody w obu kategoriach: nagroda publiczności oraz nagroda jury.

kulinarnyfest

Izabela Sikorska-Garbień

Redaktor naczelna Smaku Doskonałego, dziennikarka, scenarzystka i reżyser. Pomysłodawczyni oraz dobry duch tego miejsca. 2 x K czyli kuchnia i konie – to jej największe życiowe pasje, którym poświęca się od lat.

Napisz komentarz

— wymagane *

— wymagane *