5 marca 2015 | przez Smak Doskonały
CERTYFIKATY „KUCHNIA+ POLECA” ROZDANE!

24 lutego, w obecności dziennikarzy, restauratorów, ekspertów kulinarnych i kamer telewizyjnych, Kuchnia+, autorski kanał nc+, przyznała 13 certyfikatów „Kuchnia+ poleca”. W ten sposób stacja uhonorowała najbardziej godne polecenia restauracje w całej Polsce i zamknęła pierwszą edycję akcji. Swoją reprezentację na liście laureatów mają województwa: śląskie, dolnośląskie, mazowieckie, wielkopolskie i małopolskie.

Ceremonia wręczenia certyfikatów była zwieńczeniem zyskującej na popularności akcji „Kuchnia+ poleca”. 13 docenionych restauracji zdobyło najwyższe noty w trwającej 4 miesiące I edycji akcji „Kuchnia+ poleca”. W początkowym etapie projektu internauci i pasjonaci kulinariów zgłosili ponad 1400 restauracji i oddali na nie blisko 14 000 głosów. Do drugiego etapu awansowały 32 z największą liczbą plusów. W drugiej fazie stacja poprosiła lokale o wypełnienie specjalnych formularzy a eksperci Kuchni+, jako tajemniczy klienci, sprawdzili każdą z nich.

Biorąc pod uwagę te oceny Kuchnia+ stworzyła ranking. Początkowo redakcja kanału miała przyznać 12 certyfikatów, ale ze względu na wyrównany poziom zdecydowała się uhonorować 13. W prestiżowym gronie znalazły się:

  • Bistro Mojego Brata w Zawierciu
  • Beksien Bistro w Bielsku-Białej
  • Don Giovanni Trattoria w Śremie
  • Droga Mleczna we Wrocławiu
  • Magiel Kulinarny w Sosnowcu
  • Mańana Bistro & Wine Bar w Chorzowie
  • Miodova w Krakowie
  • Restauracja Absynt w Nowym Targu
  • Restauracja Bluebell hotelu Natura Residence w Siewierzu
  • Restauracja hotelu POZIOM 511 w Podzamczu k. Ogrodzieńca
  • Szara Eminencja w Piasecznie
  • U Braci w Częstochowie
  • Umami Piąty Smak w Pyskowicach

Certyfikaty „Kuchnia+ poleca” przedstawicielom wyróżnionych lokali wręczyła Marta Szwakopf, dyrektor kanału Kuchnia+.

– Poprzez tę akcję chcemy pokazać dobrą stronę polskiej gastronomii. Jak można zauważyć, czytając listę laureatów, godne polecenia miejsce można znaleźć praktycznie wszędzie, tak w Krakowie i Wrocławiu, jak i w Podzamczu czy Śremie. Zachęcamy wszystkich do szukania godnych polecenia lokali i dzielenia się tym z innymi za pomocą naszej akcji. Już teraz zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji  – mówi Marta Szwakopf, dyrektor kanału Kuchnia+.

Nagrodzone lokale mają prawo posługiwać się certyfikatem przez 365 dni od momentu przyznania. Jednocześnie, w ramach akcji, Kuchnia+ zrealizuje reportaże w każdym wyróżnionym miejscu. Materiał będzie można obejrzeć od marca na antenie stacji w programie informacyjnym „cook news”. Docenione restauracje będą miały także specjalne miejsce na stronie internetowej akcji „Kuchnia+ poleca”, a także na facebookowym profilu kanału.

Kuchnia+ poleca Andrzej Polan i Marieta Marecka Kuchnia+ poleca2

Smak Doskonały

Smak Doskonały jest wirtualnym domem, jest tu kuchnia, ogród z warzywami i ludzie… Od tej chwili życie tego domu toczy się dla Was drodzy internauci. Będziemy dla Was gotować i opowiadać o jedzeniu, winie ,piwie, o ludziach, którzy te cudowności tworzą. Odwiedzimy ich by zajrzeć przez dziurkę od klucza i podpatrzeć jak powstają arcydzieła. Zabierzemy Was w kulinarną podróż, która nigdy się nie kończy, bo o sztuce można mówić i pisać bez końca.

Napisz komentarz

— wymagane *

— wymagane *