- Wyborny makowiec Mariety Mareckiej - Czytaj więcej → . . . . .
- PASZTET GRZYBOWY OD MARTY DYMEK - Czytaj więcej → . . . . .
- MARECKA, DYMEK I OLIVER SPECJALNIE NA ŚWIĘTA DLA WIDZÓW KUCHNI+ - Czytaj więcej → . . . . .
- ZUPA KREM Z DYNI Z NUTĄ POMARAŃCZY - Czytaj więcej → . . . . .
- Terra Madre Slow Food Festival Central Europe - Czytaj więcej → . . . . .
- a`Gusto - kompleksowość, komfort oraz bezpieczeństwo, którego oczekujesz! - Czytaj więcej → . . . . .
- Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika - Czytaj więcej → . . . . .
- Gęsina na św. Marcina - Czytaj więcej → . . . . .
- „Ale Pasztet!”nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski - Czytaj więcej → . . . . .
- Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar! - Czytaj więcej → . . . . .

Biała ryba w pomidorach – danie w 20 minut!
autor: Grzegorz Cielecki
Składniki:
Filety białej ryby 400g
mule jedna na talerz
Pomidory w puszce 400g
Czosnek 7 ząbkòw
Seler naciowy 100 g
cebula 1 szt
Bazylia świeża kilka gałązek
Liscie kafiru 2 szt.
Oliwa z oliwek 6 łyżek
Sòl
Pieprz czarny świeżo mielony
Metoda:
Zaczynamy od pokrojenia cebuli, selera naciowego i posiekania czosnku. Nie ma znaczenia jak pokroicie czy posiekacie, ważna jest kolejność. Pierwsza cebula, następnie smażymy czosnek i na koniec seler naciowy. Tak jak wspomniałem, jest to szybkie danie. Po 5 min smażenia dodajemy do rondla pomidory z puszki. Krojone lub całe. Gotujemy kolejne 8- 10 minut, na koniec dodajemy filety rybne pokrojone w paski I mule. Gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku i odstawiamy na 5 do 8 minut, aby mięso ryby odpoczęło, co oznacza, że po tym czasie pomimo, krótkiego czasu gotowania będzie miękkie. Mulą przystrajamy talerz..
P.S.
Ważne aby liście kafiru ( limonki) dodać na początku a świeżą bazylię na koniec.
SMACZNEGO!!!!