sm (4) (1024x682)
4 grudnia 2014 | przez Agnieszka Hajbura-Michałowska
Ambasadorzy marki Dolina Baryczy

Ambasadorzy marki Dolina Baryczy.

Miło nam poinformować że Barbara Jakimowicz-Klein autorka licznych książek kulinarnych  i dziennikarka kulinarna promująca Dolny Śląsk i jego kuchnię oraz Zbyszek Koźlik szef kuchni HP Park Plaza i propagator kuchni polskiej w Czechach  i produktu regionalnego a także Ryszard Czerwiński Dyrektor Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu  oraz Joanna Lamparska dziennikarka, poszukiwaczka skarbów, autorka przewodników po Dolnym Śląsku zostali oficjalnymi Ambasadorami  Doliny Baryczy a raczej wszystkiego tego co ten region ma najlepszego.

Oficjalne wręczenie certyfikatów dla Ambasadorów i przyjęcie nowych członków do regionalnej sieci znaku odbyło się 25.11.2014r w Miliczu pod przewodnictwem Igi Demianiuk – Ozgi – Prezes Zarządu Partnerstwo dla Doliny Baryczy i Marty Kamińskiej koordynatora i sekretarza zarządu.

System promocji „Dolina Baryczy Poleca” powstał w roku 2008 z potrzeby mieszkańców i przedsiębiorców regionu.

Wyróżnione Znakiem produkty i usługi tworzą różnorodną, bogatą i ciekawą ofertę turystyczną Doliny Baryczy i przyczyniają się do budowania pozytywnego wizerunku regionu, jego renomy i rozpoznawalności w kraju i poza jego granicami.

Na markę Znaku jak i całego regionu wpływają przede wszystkim wysoka jakość oferowanych pod Znakiem „Dolina Baryczy Poleca” produktów i usług, ich przyjazność dla środowiska, silny związek z regionem, miejscową historią, tradycją, kulturą przyrodą. Bardzo duże znaczenie dla budowania pozytywnego wizerunku mają również osoby lokalnych producentów i usługodawców, pracujących zgodnie na wspólny sukces. Łączy ich chęć współpracy, wzajemnego rekomendowania swojej oferty, dbania o przyjazność dla środowiska i troska o zachowanie i promocję dziedzictwa przyrodniczego i kulturowego Doliny Baryczy

Oznakowanie wyjątkowych produktów i usług wysokiej jakości sprzyjających zrównoważonemu rozwojowi (ekorozwojowi) regionu w oparciu o potencjał lokalnej przedsiębiorczości wytwórców, producentów i usługodawców, tradycji, dziedzictwa kulturowego i kulinarnego oraz wartości przyrodniczo-krajobrazowych Doliny Baryczy ma się przyczyniać do:

* wspierania sprzedaży lokalnych produktów i usług przyjaznych środowisku

* promocji oferty turystycznej Doliny Baryczy

* kształtowania gospodarczych podstaw ochrony przyrody

* mobilizowania na rzecz współpracy, ekorozwoju i zwiększania przyjazności dla środowiska wyróżnionej Znakiem oferty.

Ambasadorzy marki to selektywnie wybrani profesjonaliści którzy swoimi poglądami, opiniami zgodnie ze swoimi preferencjami produktowymi nieodpłatnie zgodzili się rekomendować w swoich środowiskach  markę oferowanych pod Znakiem „Dolina Baryczy Poleca” produktów i usług,

Marketing rekomendacji to obecnie bardzo popularne narzędzie marketingowe a Ambasadorzy marki to osoby z dużym doświadczeniem o rozpoznawalnym wizerunku którzy swoją postawą i codziennymi wyborami będą wspierać produkty i usługi  ze znakiem „Dolina Baryczy Poleca”.

Ale oprócz rekomendacji ulubionych produktów nasi Ambasadorzy także będą zbierać opinie i uwagi dotyczące wszystkiego co pod tą marką się kryje od klientów i użytkowników.

A wszystko po to aby ciągle dążyć do doskonałości i konkurencyjności oferowanych towarów i usług. Ambasadorzy marki „Dolina Baryczy Poleca” to przede wszystkim kompetentna wiedza i otwartość która ma nam przybliżyć region ale także odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące oferty tego malowniczego regionu Dolnego Śląska.

Właścicielem Znaku jest Fundacja Doliny Baryczy a na co dzień Znakiem zarządza Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy”, które finansuje gros działań skierowanych do podmiotów i usługodawców w ramach systemu.

Gratulujemy!

Agnieszka Hajbura Michałowska

www.dbpoleca.barycz.pl

Agnieszka Hajbura-Michałowska

Agnieszka Hajbura-Michałowska, impresariat imprez kulinarnych na Dolnym Śląsku. Ceniony szkoleniowiec, promatorka lokalnej branży gastronomicznej, szefów kuchni i kucharzy. Dziennikarz kulinarny związany z kilkoma redakcjami. Miłośniczka dobrej kuchni, wina i przede wszystkim wspaniałej kawy, o której może opowiadać godzinami. Wiceprezes stowarzyszenia Adgustum - Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej i Dolnośląskiej Akademii Tradycji i Smaku.

Napisz komentarz

— wymagane *

— wymagane *